Toimituskulut

Matkahuolto 10,90-19,90 €,

Kotiinkuljetus 39-49 €,

Kattopeltien rahti 290 €,

Nouto 0 €,

Ilmainen toimitus yli 500 € tilauksille (Ei koske kattopeltitoimituksia)

Nuohoojan turvallisuus on kiinteistönomistajan vastuulla.

"Kiinteistön omistaja ja haltija vastaavat siitä, että rakennuksen nuohoustyö voidaan tehdä esteettä ja turvallisesti. Katolla sijaitsevalle savupiipulle on järjestettävä turvallinen ja tarkoituksen mukainen yhtenäinen kulkutie. Talo- ja lapetikkaiden, kattosiltojen sekä nuohoustelineiden tulee olla kunnossa ja rakennukseen kiinteästi asennettuja. (Nuohoojan turvaohje 6/2007)​"

Nuohoojien yleisin työtapaturma on putoamisonnettomuus.

Onnettomuuksia tapahtuu vuodessa 30-40kpl.

Suurin osa onnettomuuksista aiheutuu siitä, etteivät seinätikkaat ja lapetikkaat ole asianmukaisessa kunnossa. Ne irtoavat katosta, katkeavat tai puuttuvat kokonaan.

Myynnissä olevat tikkaat ovat testattuja ja täyttävät tiukat vaatimukset. Jos ruvetaan tekemään  tee-se-itse tikkaita, ne eivät vastaa vaatimuksia.

Kun nuohooja putoaa katolta, seuraa onnettomuustutkinta, jossa selvitetään mm, syyllistyikö kiinteistönomistaja sellaiseen laiminlyöntiin, joka aiheutti tapaturman. Jos kattoturvatuotteet eivät ole määräykset täyttäviä, voi omistaja joutua maksumieheksi.

Nuohooja ei ole velvollinen menemään katolle, mikäli tikkaat eivät ole kunnossa. Silti hänellä on oikeus laskuttaa matkakulut myös hukkakäynnistä.


Tutustu valikoimaamme turvallisista Tikkaista ja Kattosilloista, ja varmista että teidän kiinteistössä on nuohoojalle turvallinen työympäristö.

Lahjakortti